دسته‌بندی نشده

قطعات اصلی بخاری گازی را بشناسید

  بسم الله الرحمن الرحیم

قطعات اصلی بخاری گازی را بشناسید

فروشگاه بخاری گازی دیجی کالا
فروشگاه بخاری گازی دیجی کالا
فروشگاه بخاری برقی وگازی دیجی کالا
فروشگاه بخاری برقی وگازی دیجی کالا
فروشگاه آبگرمکن دیجی کالا
فروشگاه آبگرمکن دیجی کالا
بخاری گازی
خرید آنلاین بخاری گازی
بخاری برقی
بخاری برقی

  قطعات اصلی بخاری گازی را بشناسید ما در چند مقاله قبل در باره کالاهای گازسوز مانند آبگرمکن، بخاری گازی، اجاق گاز و غیره صحبت کرده بودیم همچنین در مورد قطعات آبگرمکن گازی، برقی و قطعات بخاری برقی هم مقالاتی نویشتیم در این مقاله می خواهیم در مورد قطعات مختلف و مهم بخاری گازی صحبت کنیم.

مسئله گرم کردن خانه و یا هر محیط زندگی یا کار در طول تاریخ بشر جزء اولویت های او در فصول سرد سال و بخصوص در مناطق سرسیر بوده و هست در کل از امکاناتی که در گذشته استفاده زیادی داشته شومینه های هیزمی و ساخته شده از امکانات طبیعی بوده است.

همین شومینه ها حالا به کالاهایی باحجم کمتر مانند بحاری و یا شومینه گازی صنعتی با فن آوری ها و قطعات ایمنی و استاندارد متحول شدند بخاری هایی که در تمام خانه های شهری و روستایی که گاز به آنها رسیده در زمستان و پاییز دیده می شوند گرچه در بسیاری از خانه ها اخیرا پکیج شوفاژ دیواری که آن هم در ایران گازی است جایگزین بخاری ها شده است.

ما در مقاله قطعات اصلی بخاری گازی را بشناسید می خواهیم این قطعات را خدمت شما معرفی کنیم پس با ما همراه باشید.

 

  • انواع بخاری گازی:

اجازه دهید قبل از معرفی قطعات اصلی بخاری گازی ابتدا گریزی داشته باشیم به انواع بخاری گازی.

  • بخاری گازی دیواری

مدل بخاری گاز سوز دیواری برای نصب بر روی دیوار تولید می شود معمولا این نوع بخاری از بخاری های زمینی حجم کمتری دارند و گرمادهی آنها هم کمتر است. از این نوع بخاری برای اماکن کوجک مانند اطاق خواب، اطاق کودک، جاهای پر رفت و آمد و شلوغ، خانه های بچه دار و غیره بیشتر استفاده می شود.

  • بخاری گازی مبله یا زمینی

بخاری گازی زمینی بصورت مبله بر روی زمین قرار می گیرد و متداول ترین و پر استفاده ترین نوع بخاری است معمولا شعله آن در درون  محفظه قرار می گیرد و کاربر دسترسی مستقیم به شعله یا شمعک ندارد و این مسئله جنبه امنیتی دارد. معمولا در این بخاری از شیشه سکوریت استفاده می شود که هم جنبه دکوری دارد و هم کاربر می تواند شعله بخاری و میزان آنرا در هنگام تنظیم حرارت بخاری ببیند این بخاری ها ممکن است دودکش دار یا بدون دودکش باشد.

  • بخاری گازی بدون نیاز به دودکش

این نوع بخاری برای تخلیه منو اکسید کربن نیاز به دود گش ندارد و با استفاده از سنسور سنجش منواکسید کربن و اکسیژن بمحض رسیدن سموم خطرناک  به حد غیر مجاز مشعل بخاری را خاموش می کند و بعد از افزایش اکسیژن و کم شدن گاز های سمی مجددا مشعل را روشن می کند این کار با استفاده از سیستم ODS که یک سیستم هوشمند است انجام می شود.

  • بخاری گازی دود کش دار

در استفاده از این نوع بخاری حتما باید سموم ایجاد شده در نتیجه سوختن سوخت فسیلی از طریق لوله های مخصوص دود کش به بیرون هدایت بشوند عدم تخلیه کامل و صحیح این مواد می تواند صدمات جبران ناپذیری به اشخاص موجود درآن محیط  وارد سازد. این بخاری ها می توانند زمینی یا دیواری باشند.

  • شومینه های گازی:

نوعی بخاری زیبا و لاکچری است که شومینه های قدیمی و خانه های تاریخی که معمولا در فیلم ها آنها دیده ایم در ذهن اشخاص تداعی می کند. و باعث جذابیت محیط می شود البته مصرف سوخت شومینه های بیشتر از بخاری های گاز سوز معمولی است.

بدنه بخاری:

قطعه ایی از بخاری که ضمن اینکه قطعات دیگر را در درون و روی خود دارد حالت پوششی و خفاظت از قطعات مهم حساس را هم به عهده دارد مثلا مشعل بخاری یا ترموکوبل و یا تجهیزات دیگر. این قطعه از ورقه های فولادی و فلزی ساخته می شود که توسط قالب های مختلف که شرکت های تولید کننده بکار می برند قالب بندی و شکل می گیرد.

البته با توجه به توان و میزان گرما دهی که برای بخاری درنظر می گیرند این قطعه بزرگ یا کوچکتر ساخته می شود. بدنه را بصورت های مختلفی ممکن است رنگ کاری کنند که با توجه به قیمت آن ممکن است از لعاب کاری، رنگ کوره و یا از رنگ کاری معمولی استفاده شود.

 

مشعل بخاری گازی:

مشعل بخاری گازی قطعه ایی است که با استفاده از سه عنصر سوخت ( گاز ) اکسیژن و آتش وظیفه تبدیل سوخت فسیلی و تجدید نا پذیر به انرژی حرارتی را بعهداه دارد سوختن گاز در این مشعل ها باعث تولید انواع گازهای سمی و منو اکسید کربن می شود که در صورتی که این سموم به درستی و استاندارد به خارج از محیط و فضای باز منتقل نشود باعث سوختن و از بین رفتن اکسیژن می شود و مسمومیت و مرگ را بدنبال خواهد داشت.

مشعل روشن بخاری گازی
مشعل خاموش بخاری گازی

شیر بخاری:( شیر کنترل )

شیر بخاری در حقیقت یک قطعه نیست بلکه تشکیل شده از چند قطعه و جزء، این قطعه وظیفه روشن و خاموش کردن پیلوت ( همان شعله کوچک بخاری ) و مشعل یا شعله اصلی بخاری را بعهده دارد از وظایف مهم دیگر این قطعه کم و زیاد کردن گاز شعله اصلی که باعث پایین و بالا رفتن دمای محیط می شود می باشد.

اجزاء شیر بخاری

  • محفظه شیر بخاری 
  • بوبین شیر بخاری: بوبین شیر بخاری از مهمترین اجزای آن است که حالت مغناطیسی دارد و باعث عبور گاز از شیر می شود و میزان گاز مشعل و پیلوت را تامین می کند از علائم خرابی بوبین بخاری بعد از یک زمان روشن بودن خود بخود خاموش می شود و سعی شما برای روشن کردن بخاری بدون نتیجه خواهد بود اما بعد از مقداری خاموش بودن بخاری مجددا می توان آنرا روشن کنید.
  •  
  • دو عدد پیچ بر روی محفظه شیر: این پیچ ها شعله اصلی بخاری را تنظیم می کنند این دوتا پیچ یکی بزرگ و دیگری کوچک است که پیچ بزرگ حداکثر شعله را تنظیم می کند و پیچ کوچک مربوط به تنظیم حداقل شعله است.
  • سیستم ترموکوبل بخار
  • فیلتر
  • کلید جرقه زن جهت روشن کردن پیلوت بخاری
  • قطعه کنترل کننده عبور گاز 
  • لوله های مسی یا الومینیومی که وظیفه هدایت گاز از شیر کنترل به مشعل بخاری و و شعله دائمی بخاری

 

شیر بخاری:( شیر کنترل )
شیر بخاری:( شیر کنترل )

فندک یا جرقه زن

این قطعه وظیف دارد که جرقه هایی در کنار قسمت خروجی گاز شمعک ایجا کند تا بمحض رسیدن گاز به دهانه شمعک آنرا روشن کند پس این قطعه فقط در هنگام روشن کردن بخاری کاربرد دارد جرقه زن از یک سیم بنام پیزو و یک چینی جرقه زن تشکیل می شود.

کوره یا محفظه احتراق

محفظه ایی است که مشعل بخاری در درون آن قرار می گیرد و در درون آن برای سوختن مواد سوختنی فسیلی مانند گاز، نفت یا کازوئیل با عوامل ایجاد آتش دیگر که اکسیژن و جرقه است ترکیب می شود و باعث ایجاد آتش در مشعل و تبدیل سوخت به انرژی حرارتی می شود.

ترموکوبل:

ترموکوبل یکی از مهمترین و ایمن ترین قطعات وسایل گاز سوز است که وجود آن در کالاهای گازسوز واجب و ضروری است وجود این قطعه اشخاص و اماکن را از بسیاری از حوادث در امان نگه می دارد. کار این قطعه قطع کردن گاز ورودی در صورتی که شمعک وسیله گازسوز به هر علت خاموش شود. که این امر باعث می شود گاز در محیط منتشر نشود و عدم وجود این قطعه سبب آتش سوزی و یا ایجاد انفجار و ریزش ساختمان و محل انفجار می شود.

 

کلام آخر:

همانطور که مطالعه کردید ما در مقاله قطعات اصلی بخاری گازی را بشناسید سعی کردیم مهمترین قطعات بخاری گازی را خدمتتان معرفی کنیم و بطور مختصر و مفید در مورد آنها توضیحاتی بدهیم ما در این مقاله قطعاتی مانند بدنه بخاری، مشعل، شیر کنترل یا همان شیر بخاری و اجزاء آن، فندک یا جرقه زن، محفظه احتراق و ترموکوبل را نام بردیم و توضیح دادیم امید وارم این مقاله شما را در شناسایی قطعات اصلی بخاری گازی یاری کند.

موفق و سرفراز باشید

لطفا با نظرات خود ما را اهنمایی بفرمایید.

لینک صفحه اصلی سایت فروشکالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *